Головна Спорт В Рава-Руській відбувся шаховий турнір

В Рава-Руській відбувся шаховий турнір

356
0

«Равська осінь»: тепла і спортивно-святкова

Як і обіцяли організатори, дитячий шаховий турнір «Равська осінь» став традиційним та популярним. Минулого понеділка, на свято Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України, у цьому могли переконатися чисельні гості та учасники змагань.

За сприяння ВГО «Українська національна самооборона» (голова Жовківської РО УНСО Володимир Рудий), шахово-шашкового клубу «Дебют» у Центрі патріотичного виховання молоді, що розташований на території ТзОВ «Рава-Руське РМС», понад 40 юних шахістів сперечалися за нагороди різних ґатунків. Другий за рахунком турнір набрав значно ширшого географічного забарвлення. Окунутися в особливу атмосферу чудових озерних краєвидів у поєднанні з військово-патріотичним антуражем музею бойової слави, в приміщенні якого відбувалися шахові поєдинки, приїхали юні змагуни зі Жовкви, Соснівки, Червонограда, Львова, Гійча, Зарудців. Найбільше представництво, звісно, було з Рави-Руської, інтереси якого представляв ветеран шахової ниви Тарас Гарячий. Жовківськими шахістами опікувалися директор ШШК «Дебют» Петро Лесик та Володимир Копцюх — знана постать у районі за досягненнями  у цьому виді спорту. Власне, вони долучилися до суддівської колегії, яка цього дня мала чимало роботи.

Треба віддати належне організатором патріотично-спортивного заходу: аби надати змаганням вагомого статусу, цього дня в урочистій обстановці присягу прийняли четверо скаутів, яких благословив із добрими починаннями, а також учасників турніру  — на справедливу і чесну гру  владика Мстислав. У честь цієї події та свята прозвучала велична урочиста сальва.

Головна увага була прикута, звісно, до шахівниць, за якими змагались спортсмени чотирьох категорій. Тут тон задавали юні шахісти з Червонограда. Після дев’яти турів за швейцарською системою серед наймолодших (2012 р. н.) перемогу святкував Владислав Ціх, другим був равчанин Маркіян Гринчук, на третьому місці — Захар Карпінець (м. Львів). У категорії серед спортсменів 2010 р. н. першу сходинку посів Данило Дацюк із Червонограда, другим був Ростислав Тюрін зі Соснівки, третім став Макар Купецький (м. Червоноград). Серед найстарших шахістів рівних не було червоноградцю Олексію Рубасі, другу сходинку посів жовківчанин Максим Іванов, третю — Ростислав Занько (м. Соснівка). У змаганнях серед дівчат перше та друге місця посіли представниці з м. Соснівки — Настя Петрашкевич та Соломія Славич відповідно, компанію їм склала Марія Вишенко з Жовкви, що стала третьою.

Завершилось спортивно-патріотичне свято врученням нагород. Переможці турніру отримали кубки та медалі. Всіх учасників пригощали солодощами, а також вони мали можливість посмакувати кулішем. Чудова осіння погода, прекрасні краєвиди створили гарну, приязну атмосферу. Тож наступного року, певен, юні шахісти із задоволенням знову повернуться сюди, щоб поринути у вир завзятої шахової боротьби, вивчити ще одну сторінку непростих національно-визвольних змагань та насолодитися прекрасним ландшафтом Равського Розточчя.

Ярослав ГЛУТКОВСЬКИЙ