Головна Спорт У Жовкві відбувся футбольний турнір ветеранів

У Жовкві відбувся футбольний турнір ветеранів

256
0

У день великого свята Покрову Пресвятої Богородиці та величного патріотичного свята для українського народувшанування воїнів УПА, у м. Жовкві  відбувся футбольний турнір ветеранів. Свої молоді футбольні роки пригадали гравці команд ФК «Гарай» (м. Жовква) та ФК «Нива» (с. Добросин), присвятивши зустріч 72-й річниці Української повстанської армії.

Жовківське футбольне дійство проходило на ст. «Розточчя»,  організатором якого був колишній гравець команди ФК «Нива» (с. Добросин) – Богдан Савка. А також за підтримки депутата ВРУ В. Пазиняка. Перед початком матчу організатор привітав усіх присутніх з релігійним та патріотичним святом своїх співвітчизників. Згадав про українську національну єдність у ці важкі місяці для українського народу. Побажав успіху гравцям у їх спортивнопатріотичному змаганні, і щоб такий турнір проводився на загальнонаціональному рівні.

Просвистів свисток арбітракоманди вийшли на поле. Потиснувши руки, з усмішками на обличчях, гравці команд Жовкви та Добросина розпочали свою футбольну дуель. З початку гри ініціативу на себе взяла команда ФК «Нива», впевнено контролюючи м’яч, а злагоджені дії в атаці нерідко завдавали проблем  голкіперу командисуперника. До кінця першого тайму гра на полі вирівнялась, проте перші 45 хвилин поєдинку завершились без голів.

На початку другого тайму, завдяки чітким контрвипадам, гравці команди ФК «Нива» (Добросин) зуміли вразити ворота ФК «Гарай» (Жовква). Гол забив П. Малоїд. Після пропущеного м’яча команда господарів зуміла організувати свої дії та наприкінці тайму зрівняти рахунок. Після успішного розіграшу кутового рахунок матчу став 1:1. Основний час поєдинку, як і додатковий — закінчився внічию. Втома давалась взнаки, тому ветеранам було все важче зорганізувати свої атаки. У підсумку дійшло до одинадцятиметрових. Серія післяматчевих пенальті була інтригуючою до останнього удару і закінчилась з рахунком 3:4 на користь комади ФК «Гарай» (Жовква).

У кінці футбольного свята відбулось нагородження переможців. Команда із м. Жовкви вже втретє здобула кубок такого протистояння. Б. Савка подякував присутнім, гравцям, які вшанували пам’ять героїв УПА. Опісля було покладено квіти до могили героїв Української повстанської армії Д. Чернюхом та Б. Савкою. Футбольне дійство на «Розточчі» закінчилось, а позитивні емоції і патріотичний дух запалив у серцях присутніх черговий вогник української національної гідності.

Ростислав ПРАВДИВИЙ.